Uitstap naar Brussel

Een dag om nooit te vergeten…

Om 8u is het zo ver, iedereen is aangekomen in het station en we wandelen naar onze trein. Nog een dikke knuffel aan mama of papa en hup, daar gaan we. Samen zwaaien we Bieke en onze ouders uit. Eindelijk, we zijn onderweg naar Brussel.

Na een keer overstappen op een andere trein zijn we er. Nog even stappen naar het museum en onze ontdekkingstocht kan beginnen. Toch indrukwekkend, die grote dino skeletten! Daarbij zien we nog zo veel meer. In de zaal van de evolutietheorie van Darwin kijken we ook onze ogen uit, alles is nieuw voor ons.

Als laatste stop gaan we naar de zaal van het ontstaan van de mens. Wij waren vroeger apen!!! Tja, nu nog wel een beetje 😉

Genoeg gezien, na een gezellige picknick buiten gaan we op pad naar het Koninklijk Paleis. Wat een groot gebouw! Maar zo jammer dat we niet binnen mogen… Dan maar een foto voor de poort.

Onze tocht wordt verder gezet naar Manneke Pis. Eenmaal aangekomen blijkt hij toch wel erg klein. En zo veel mensen willen naar hem kijken! Uitgeput van de lange tocht besluiten we een pauze te houden en even wat te drinken.

Terug op krachten gaan we nog naar de grote markt, een heel mooi marktplein!

Eindelijk hebben we alles gezien wat we wilden zien. Dan op naar het centraal station om onze trein terug te halen.

Wie staat daar buiten aan het station… een soldaat. Norah bedankt hem even, omdat hij daar staat om ons te beschermen. Een foto mogen we jammer genoeg niet nemen.

Het wachten op de trein wordt beloond want wij mogen terug reizen in eerste klasse!!! We voelen ons onze VIP’s op weg naar huis.

Op het station worden we al opgewacht daar onze ouders en opnieuw door Bieke. Ook zij is heel nieuwsgierig naar onze verhalen! Gepakt en gezakt met veel indrukken, nieuwe ervaringen en vooral veel verhalen gaan we terug naar huis. Dit wordt na de vakantie zeker vervolgd…