De restjeswinkel

Hallo,

Wij zijn de leerlingen van de tweede graad en een tijdje geleden ontdekten wij dat er op school heel wat fruit onnodig wordt weggegooid. Dit vinden wij niet oké! We besloten er wat aan te doen. Al snel ontstond er een groot project. Posters maken, opzoekwerk verrichten, zelf lesjes geven over voedselverspilling, …

Ons actieplan zette ons volop aan het werk maar toch vonden we dit nog niet genoeg! Al snel merkten wij op dat er in onze kasten thuis ook heel wat restjes verstopt liggen die nog superlekker zijn maar vergeten worden en waarvan dan uiteindelijk de vervaldatum verstrijkt. Jammer is dit toch! Daarom besloten wij een restjesinzameling te houden. Je zou eens moeten weten wat voor lekkers wij bij elkaar gesprokkeld hebben. Deze ‘restjes’ (die natuurlijk nog perfect eetbaar zijn en uiteraard niet vervallen) hebben wij verkocht in onze restjeswinkel in de klas. Het bedrag dat we ophaalden, schenken wij volgende week aan de voedselbank in Rotem wanneer wij er een bezoekje brengen.

Lieve groetjes

De tweede graad.

Deze diashow vereist JavaScript.