Allemaal stekels…en een bijtje op een klaproos!

Er kwamen heel wat egeltjes op verschillende manieren onze klas binnen, kijk maar even mee…

We deden een heel leuk telspelletje met de stekels van onze egeltjes. We konden een aantal ogen werpen, pech hebben en al de stekels terug in de doos leggen of een egeltje werpen en dan mochten we iemand gaan prikken (kriebelen :-)). Het was een succes! En ondertussen hebben we onze wiskundige en fijnmotorische vaardigheden kunnen gebruiken!

Deze diashow vereist JavaScript.

In de hoekjes konden we ook heel wat rond egeltjes doen. In de knutselhoek maakten we een egel uit papier en in de schildershoek konden we een egel schilderen. De andere hoekjes waren natuurlijk ook open!

Deze diashow vereist JavaScript.

We leerden een leuk versje over ‘Prik prik, prik, een egel dat ben ik!’ en maakten daar grote bewegingen bij om onze grote motoriek te stimuleren als voorbereiding op de schrijfbewegingen. We maakten ook leuke egeltjes uit klei met stekeltjes van echte stokjes.

Deze diashow vereist JavaScript.

We deden een super leuk zoekspel. Er lagen overal in de klas stekels (wasknijpers) verstopt van onze egels. We moesten ze zo snel we konden terug zoeken en op de egels steken. Heel leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdag hebben we ook ons boek van de week en deze week gaat het boek over Maya die een nieuw vriendje krijgt. Het plannetje bij het boek was om een bijtje en een rode klaproos na te maken uit de boek met playmais.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tussen al de egeltjes door kwam er nog een leuk plannetje en onderzoekje op ons pad. Hoe maken we deeg om wafels te bakken en het plannetje is natuurlijk om eens echte wafels in onze klas te bakken!