Het bos in!

Na een heel erg leuke en leerrijke navorming ‘Op stap met de bosjuf’ heb ik me laten inspireren en onderdompelen in leuke activiteiten in het bos. Gisteren heb ik de theorie gehad en vandaag heb ik deze al omgezet in de praktijk! Kijk maar even mee…

Tijdens de leerkring hoorden we iemand huilen…Vanwaar komt dat geluid, wie zou dat kunnen zijn? Het was een heksje! Ze was verdrietig omdat de wind haar huisje omver had geblazen. Ze zocht iemand die haar kon helpen. Onze kapoenen waren onder de indruk en wilden het heksje graag helpen. Maar wat gingen ze doen? Een nieuw huisje bouwen in ons ‘klasbosje’ . Ze hadden plakband nodig en veel stokjes en blaadjes. Dus…Jasjes aan en op naar buiten!

We zochten een goed plekje uit en gingen aan de slag. Takken en blaadjes zoeken, kijken hoe we alles kunnen bouwen,overleggen…

Deze diashow vereist JavaScript.

En kijk eens hier…Het nieuwe huisje van de heks is een feit! Door knap samen te werken hebben ze een nieuw huisje gemaakt. En…We hebben genoten in de natuur!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens de leerkring kwam er ook een onderzoekje naar boven. Wat is het verschil tussen een rat en een muis? We gingen het onderzoeken met de grote rat van een kapoen en een muizenknuffeltje uit Ann haar klas.

Deze diashow vereist JavaScript.