Eitje ontbijtje!

De jongste kleuters zijn grote fan van Kapitein Winokio. We beginnen onze dag altijd met leuke liedjes van hem. ‘Eitje ontbijtje’ zingen we ook altijd graag mee. Tijdens de leerkring zijn we hier wat verder op ingegaan, wat is een eitje ontbijtje, hoe maken we dat, wat hebben we nodig…We deden een onderzoek en hadden het idee om zelf een eitje ontbijtje te doen in de klas.

Al snel vonden we wat lieve mama’s die ons een helpende hand aanboden. Vandaag was het zover! Tijdens het inloopmoment mochten we een plekje aan de tafel kiezen en een onderlegger inkleuren.  De eitjes werden in de pan gegooid, de soldaatjes werden gesneden en al snel konden we aan tafel om ons eitje ontbijtje op te smullen. Heerlijk soppen met onze soldaatjes. Het was smullen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Na het ontbijt was het tijd om de afwas te doen, dit deden we natuurlijk zelf!

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag konden we nog een eitje beschilderen met speciale ‘foamverf’. Deze verf hadden we zelfgemaakt met scheerschuim, lijm en ecoline. Als deze verf droog is voelt het heel luchtig aan. We kijken ernaar uit om morgen eens aan ons eitje te voelen 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Dankjewel aan al de mama’s die ons voor en achter de schermen hebben geholpen! Het was top!