Leerkring, dierenpaspoort en een dokterskoffertje

Tijdens onze leerkring hadden we het over de geitenboerderij waar enkele kapoentjes op bezoek waren geweest. We maakten een dierenpaspoort en konden een geitje knutselen tijdens plannetjestijd.

Naar aanleiding van het leuke spel in de poppenhoek kwam er een nieuw dokterskoffertje in onze klas. Dit moesten we natuurlijk ook eens even goed bekijken…

Het geitje…Hoe ziet een geit er nu eigenlijk uit? Wat kan een geitje maken voor ons? Op heel wat vragen konden de kapoenen al antwoorden. We keken samen naar een kort filmpje over een geitenboerderij en gingen daarna aan de slag om ons dierenpaspoort te maken. Zo ontdekten we dat een geitje geitenmelk kan geven aan ons en dat een jongensgeit een bok is. Na de speeltijd konden we dan tijdens plannetjestijd een geitje knutselen. Eerst verven en daarna gras knippen op lijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag zagen we een nieuw dokterskoffertje blinken…We gingen op ontdekking wat er allemaal in het koffertje zat en waarvoor we het konden gebruiken. Het poppenhoekspel is alweer wat rijker geworden! Er zijn ineens veel zieke kindjes die verzorging van de dokter nodig hebben 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Op het einde van de dag hadden we nog een leuk verjaardagsfeestje voor een grote kapoen! Proficiat met je 3de verjaardag grote kerel!