Schrijfdans, duodozen en boek van de week!

Maandag deden we onze eerste schrijfdans. We maakten de pootjes van onze kriebelspin met grote bewegingen in de lucht, op de grond en in scheerschuim…

 

 

 

 

 

 

 

 

Een leuke schrijfdans over de kriebelspin! Op muziek maken we de pootjes van de spin met grote bewegingen in de lucht. We laten een kriebelspinnetje over de grond kruipen, tekenen zelf een spin met pootjes en experimenteren met deze bewegingen in scheerschuim.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag gingen we aan de slag met onze duodozen. Er kwamen een paar nieuwe dozen bij. Een doos om te tekenen met speciale potloden en water , een doos met toverpapier en 2 dozen met grote strijkparels (de kleintjes waren nog wat te moeilijk dus deze bergen we even terug op). Heerlijk experimenteren!

Deze diashow vereist JavaScript.

Op dinsdag kwam het eerste boek van de week binnen in onze klas. Karen had ‘klein wit visje’ bij. Na het vertellen van het verhaal en het bespreken van alle personages en kleuren wilden we zelf een klein wit visje tekenen. Maar waar zien we het best een wit visje op? Op wit papier niet, op zwart wel! Kijk maar mee…

Deze diashow vereist JavaScript.

Na de speeltijd gingen we verder met onze schrijfdans. Wie zin had mocht de pootjes van de spin overtrekken en zelf tekenen op een groot blad papier.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag gingen we aan de slag met ons bouwmateriaal. We konden verschillende dozen kiezen en met onze vriendjes mooie bouwwerkjes maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

We sloten de dag af en met een herhaling van ons boek van de week, maar niet met prenten maar met stokjespoppenkast!