Actuaronde, knutselen en op pictogrammentocht

Donderdag starten we de dag met een actuaronde. Deze keer mocht een kleine kapoen de actua voor haar rekening nemen. Ze bracht een enorm groot blad mee met een mindmap op. Het ging over ‘de geluksschool’ en wat je allemaal kan doen om gelukkig te zijn. We deden een ‘hoe voel ik me nu’ ronde en keken of wij op dit moment gelukkig zijn of misschien verdrietig…

Na de actua gingen we tijdens hoekenwerk aan de slag in de knutselhoek met stukjes papier en lijm. We konden een tent versieren. Sommigen werkten hun knipopdracht af, namelijk knippen op lijn om zo een leuke tent te maken om een diertje in te verstoppen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

In de namiddag gingen de grote kleuters van onze klas samen met Karen op pictogrammentocht. Iedereen kreeg een prentje van een pictogram en samen gingen we op zoek naar het pictogram in en rond het gebouw van de school. We ontdekten dat een pijl wou zeggen waar een  uitgang is en dat een kruis de EHBO kamer was…

Deze diashow vereist JavaScript.

Na de buitenronde stond er ineens ook een super mooie picknicktafel voor ons klaar! We gingen deze meteen uittesten en hielden onze koekentijd buiten aan de tafel. We kunnen er bijna met ons allemaal rond 🙂 Een 2de picknicktafel is in opbouw…Zo fijn dat we nu met goed weer ook buiten kunnen werken aan een mooie tafel! Buiten leren en ontdekken vinden wij TOP!