Een allegaartje aan activiteiten.

We ontdekten het reilen en zeilen van de afdeling ruimtelijke ordening in het gemeentehuis van Dilsen-Stokkem.
O.a. het gewestplan en de huidige stand van zaken rond ‘Center Parcs’ te Eisden maakten ons erg nieuwsgierig.
Onze gastvrouw, Kris Leenders, leidde ons rond doorheen de afdeling en vertelde meer over de valkuilen waarin je als burger kan trappen.
A.d.h.v. voorbeelden en duidelijke uitleg kregen we een beter zicht op de wetgeving rond de ruimtelijke ordening in een gemeente/stad.

Deze diashow vereist JavaScript.

Samen met de oudste kleuters maakten we helemaal zelf de uitnodigingen voor de proclamatie van donderdag 28 juni.
Via een aantal druktechnieken konden we de meest leuke achtergronden ontwerpen.
Dankjewel Ann voor de leuke ideeën ! Jules en Jorens gingen alvast aan de slag met de tekst. Knap werk, kerels.
Begin juni zullen deze uitnodigingen helemaal klaar zijn en aldus met de boekentassen mee tot de genodigden geraken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Afgelopen dinsdag stond de sportdag gepland. Dankzij de (auto)begeleiding van heel wat ouders trokken we richting Zutendaal. In een Landal-vakantiepark stonden een 6-tal zeer enthousiaste animatoren ons op te wachten.
Onder een stralend zonnetje mochten we ons beste beentje voorzetten doorheen een sport-en-spel-activiteit, een zwemuurtje, een sessie boogschieten en een hindernissenparcours. Samenvatting van de dag: TOPEDITIE !
Fabrice, proficiat met de organisatie !

Deze diashow vereist JavaScript.

We lasten een dag van techniek in waarbij ‘bewegende beelden’ als thema werd gepromoot. Eerst maakten we kennis met het principe via allerhande beeldmateriaal. Achteraf werkten we stap voor stap aan een plan van aanpak om uiteindelijk zelf een toestel te ontwerpen waarmee je stilstaande beelden kan omzetten tot beweging… IK ben alvast zeer benieuwd naar de uitwerking van de derdegraders. Komende woensdag gaan we hiermee verder aan de slag. Wordt vervolgd aldus.

Last but not least nodigden we Fré op vrijdagnamiddag uit voor een vervolgsessie ‘schetsen’. Ditmaal lanceerde hij de term surrealisme.
Via vele voorbeelden van o.a. Dali leerde hij ons de achterliggende gedachte hiervan en daagde hij ons uit via een opdracht om zelf een surrealistische schets te ontwerpen. Mission accomplished !

Deze diashow vereist JavaScript.