Kikkerdril en ridders en prinsessen!

Op maandag kregen we iets heel geks in onze klas…Kikkerdril! Wat is dat? We gingen op onderzoek! Kikkerdril zijn eitjes van kikkers. We mogen ze even in onze klas houden en kunnen zo het groeiproces mee opvolgen. We hebben deze week al kunnen zien hoe de eitjes dikkopjes zijn geworden. Ze zwemmen talrijk rond in onze waterbak! We hebben ook even de groei van kikkerdril opgezocht en kwamen zo te weten dat er eerst kikkerdril is, dan dikkopjes, kikkervisjes en dan echte kikkers!

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben ook wat gewerkt rond ridders en prinsessen. We onderzochten hoe een ridder en een prinses eruit zien, waar ze wonen, wat ze doen…We konden ons verkleden als echte prinsessen in de poppenhoek en we maakten een groot kasteel op een wit doek om aan onze deur te hangen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Tekenen volgens plan hebben we ook eens geprobeerd. Niet gemakkelijk! We maakten stap voor stap een kasteel.

Deze diashow vereist JavaScript.

We maakten ons ook helemaal klaar voor onze grote dag op vrijdag…De dag van de kleuter! Deze stond helemaal in het teken van ridders en prinsessen!