Spelen in de hoekjes en bakjestijd met enkele nieuwe bakjes!

Wat was het leuk om elkaar weer terug te zien na een weekje vakantie! We kregen er ook een nieuw vriendinnetje bij, welkom in onze klas Léna! Iedereen had heel wat leuke verhalen bij, ook enkele leuke plannetjes en een onderzoekje voor de plannetjestijd. Dus aan de slag dan maar!

Lowie had een onderzoeksvraag, waarom is het gras wit en het raam van de auto? Het is geen sneeuw, dat wist hij al, maar wat dan wel? We gingen op onderzoek! We keken eerst bij elkaar wat we hier al van wisten of dachten. Enkele kapoenen gaven aan dat dat bevroren is. Maar wat is dat bevroren? Als het gras nat is en het is heel erg koud dan bevriest het water op het gras.  Of als de auto wat nat is en het is heel koud dan bevriest het raam en komt er ijs op. We wilden zelf ijs maken, maar kwamen tot het besef dat je daar een diepvries voor nodig hebt en we vonden er geen in onze koelkast op school…Lowie neemt het ijsbakje mee naar huis en legt het in zijn diepvries dan kunnen we het morgen bekijken…Spannend! We hebben ook een ijsbakje in de koelkast gelegd, morgen kunnen we alles bekijken en evalueren 🙂

Fijn samen spelen in de hoekjes…

Deze diashow vereist JavaScript.

Bakjestijd met enkele nieuwe bakjes: pomponnetjes met een pincetje nemen en leggen op een kaart, rietjes rijgen en muizenstaarten tellen…

Deze diashow vereist JavaScript.