Ons project M&M en nog veel meer …

AANDACHT: Allereerst, zoals opgeroepen werd tijdens het forum, zijn wij als derde graad op zoek naar de medewerking van ALLE ouders. Omtrent een onderdeel van ons project in de vorm van beroepen willen wij zoveel mogelijk proeven wat de wereld ons te bieden heeft op vlak van beroepen.
Daarom de volgende vraag … Zie jij het zitten om een aantal derdegraders te laten ervaren wat jouw beroep inhoudt? Laat het dan zeker aan Goele weten (goele@freinetopstelten.be). Samen bespreken we dan de opties.

We zullen corresponderen met een freinetschool uit Balen. Als inleiding en introductie hierop stelden we per twee onze klas voor in ‘t Frans via een korte informatieve tekst.

Er werden een aantal leuke klasfoto’s genomen. Goele heeft deze nl. nodig voor haar vervolgcursus rond freinetonderwijs MAAR het is ook gewoon altijd leuk om te doen. 🙂

Op donderdag kregen we bezoek van een echte politicus. Noella (zetelt in gemeenteraad en politieraad) van Dilsen-Stokkem legde ons het reilen en zeilen uit van politiek. Stapsgewijs maakten we de afgelopen week kennis met het begrip ‘politiek’ en de meerdere aspecten die hiermee in verband staan. Een volgende stap is de opstart van onze eigen politieke partijen.

Als kers op de taart stelden we daarom onze vrijdag in onder het motto: “We spelen een spel vandaag !”
Uiteraard niet zomaar een spel, maar een educatief spel waarbij we kennismaakten met allerlei feiten waar politica rekening mee moeten houden. We vormden een fictieve partij en a.d.h.v. het programma van elke partij bouwden we een stad. Deze blijft nog tot en met maandag staan. Wie wil mag zeker een kijkje komen nemen. 🙂

Tenslotte verwenden we ons doorheen het contractwerk met de voorbereiding van een schimmenspel voor onze mete- en petekindjes. Een tip die we de vorige keer meekregen (in interactie treden met de kleuters door vragen te stellen tijdens het verhaal), voerden bepaalde groepen al erg goed uit. Proficiat ! Knap gewerkt.

Derdegraders, fijne voorstelling tijdens het forum. Dankjewel voor jullie puike werk. Dag na dag !

Deze diashow vereist JavaScript.