Onderzoeks- en projecttijd

De afgelopen week werd het ene onderzoek na het andere voorgesteld tijdens een ronde.
Heerlijk ! Zowel vanuit het contract alsook spontaan werden we geconfronteerd met heel wat boeiende items.

Ons Danique keerde terug uit Chili en zij verwende ons uiteraard met een prachtige fotoreportage alsook de nodige leerrijke verhalen. Knap gedaan, Danique ! Zo te zien was jouw onvergetelijk avontuur één grote leerles, toch voor ons. 🙂

O.a. de werking van het kompas, de onderdelen van het oog en het ontstaan van een regenboog werden uitgebreid uitgelegd door één van de derdegraders.

Gelukkig werden onze rondes ook weer gevuld met vrije teksten. Deze bleven een tijdje achterwege. Waar ligt dit aan? Onze inspiratie had even een rustpauze nodig, denk ik. 🙂

Tja, de titel zegt ook ‘projecttijd’. Inderdaad, in de derde graad loopt een project. Een heel andere manier van werken dan ons vorig project rond ‘t goede doel, maar daarom niet minder leerrijk.
M.a.w. dit project speelt zich tot hiertoe vrij rustig (zonder pracht en praal)af in onze klas, maar zal naar het einde toe zeker op de één of andere manier naar het grote publiek gebracht worden.
We hebben het immers overal allerlei onderwerpen die een belangrijke plek innemen in onze maatschappij.

Zo gingen we al op onderzoek in de wereld van internet en media. We ontdekten verder welke verslavingen een risico zijn voor onze leeftijd en we verplaatsten ons in kinderen die in een geheel ander land leven.
Vooral de levenswijze in ontwikkelingslanden verschilt erg van de onze. Erg confronterend, dat mag je wel zeggen !

Volgende week krijgen we bezoek van een echte politicus en richten we in onze klas zelf partijen op.
Ons project zal zeker na onze intensieve geplande tijd (tot aan de krokusvakantie) verder lopen. We staan nl. te popelen om op schoolniveau politieke partijen op te richten en aldus feiten die onze school aanbelangt, verder uitwerken. Ik ben alvast benieuwd !

Eén van onze voornemens voor 2018 zijn meer uitstappen. Hierrond deden we inmiddels de nodige bevragingen, maar zijn we wachtende op een effectieve goedkeuring.

Wordt vervolgd …