Roodkapje in onze klas…

We zijn gestart met een leuk project vanuit de praatronde. De kinderen waren al een heel tijdje bezig over roodkapje en de boze wolf…Wat willen we doen? Wat willen we weten? We deden een brainstorming en vonden enkele leuke activiteiten.

We zijn gestart met het verhaal te vertellen. We leren de personages kennen en maken tanden voor de boze wolf uit klei.

We hadden ook een onderzoeksvraag. Komt er een heks bij roodkapje? We luisterden goed naar het verhaal…Geen heks te bespeuren bij roodkapje. Wel een boze wolf, grootmoeder en boswachter. Sem, Kato, Jasmien en Alina hielpen bij het neerschrijven van het onderzoek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag kwamen er leuke spulletjes van roodkapje binnen in onze klas. Djura had een roodkapjepakje bij en een mandje en Liliane bracht ook een mooi jasje van roodkapje mee. We speelden het verhaal na. Pas op voor onze boze wolf…Zien jullie hem zitten?

We knutselden zelf een roodkapje in het bos. de afwerking is voor donderdag!

We konden roodkapje inkleuren, rollenspel spelen in de poppenhoek en bij het huis van grootmoeder…

We maakten ook een muzikaal verhaal…

Wat een weer was het vandaag…We keken vol verwondering naar buiten en zagen veel regen, hoorden het onweer en zagen zelfs enkele bliksemschichten. Ons helpertje gaf het juiste weer aan op onze weerkalender.