Herfstafsluiter

Vandaag vierden we het slot van een eerste gedeelte van het schooljaar. Ja hoor,de herfstafsluiter werd ingezet.

Deze editie speelde de derde graad een heel speciale rol. Ze installeerden in onze lokalen een geheel eigen ontworpen spookhuis. Eentje geschikt voor de jongere kinderen,maar ook eentje voor de ouderen. Knap staaltje creativiteit lieten ze zeker zien!

De voorbije week stonden dan ook de nodige voorbereidingen op ‘t programma. Brainstormen,overleggen (discussiëren), evalueren,.. We deden het allemaal. En dit alles in het teken van ons spookhuis.

Daarnaast werden onze technische en muzische vaardigheden op de proef gesteld.

Voeg er nog een snuifje samenwerken bij en je krijgt een week waarin de derdegraders zich helemaal in hun nopjes voelden! Zalig dat enthousiasme!

Naast de vele enge gadgets van thuis als decoratie, verzorgden we een escape-parcours doorheen ons spookhuis. Onze bezoekers mochten proeven van een duistere ruimte met als enige lichtbron een led-theelichtje. Via allerlei opdrachten,ontwikkeld door de derde graad, moesten ze hun weg uit het spookhuis zoeken. En dit kon in principe niet lukken zonder de correcte sleutel van het slot. Angstaanjagend en creatief waren zeker de peilers van deze activiteit.

Nu tijd voor een welverdiende vakantie!
In november geven we er weer ‘n lap op.
Op naar de volgende uitdaging(en)?!