Boek van de week en de brandweer

Finn bracht vandaag zijn boek van de week mee. Vieze Nelly, een verhaal over Nelly de olifant die zich niet wou wassen! Finn wou zelf zijn boek voor ons voorlezen en deed dit op een heel interactieve manier, knap! Hij had samen met zijn broer een mooie verteldoos uit klei gemaakt. Daar konden ze het verhaal mee naspelen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er waren enkele kapoenen die graag Nelly wilden tekenen met de vliegjes erbij vanuit het verhaal. Deze zijn te bewonderen in ons halletje! Knap werk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij Liliane konden we een brandweerwagen knutselen, in de schildershoek een brandweerwagen schilderen en bij Karen konden we het brandweerverhaal in de juiste volgorde leggen. Weer heel wat leuks tijdens hoekenwerk!

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag maakten we zelf een stokjespoppenspel over de brandweer. We gingen op zoek naar de personages en verhalen. Eerst nam Karen de stokpopjes om poppenspel mee te spelen, daarna de kleinste kapoenen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Nog goed nieuws…

Donderdag mogen we op bezoek gaan bij de echte brandweermannen! We kijken er enorm naar uit!