Hard-zacht-ruw-stekelig

We hebben het vandaag in onze klas gehad over de vacht van een dier. Wat de verschillen zijn en hoe deze aanvoelen. Nimm had een echte vossenvacht en een berenvacht bij. We ontdekten dat deze zacht aanvoelen. We gingen op zoek naar andere zachte dingen. De huid van een krokodil voelt een beetje stekelig aan, de tong van een leeuw is ruw…We zochten allerlei materialen die hard, zacht, stekelig of ruw waren en stopten ze in de voeldoos om er een voelspel mee te spelen.

Er was ook een leuke voeldomino in de spelletjeskast en we konden de streepjes van de zebra schilderen met een oorstokje

In de namiddag kwam Robbe meespelen met ons en vond het ‘kroko loko’ spel ook wel heel erg leuk. Sem en Jasmien zaten in de losse stukjeshoek en maakten enkele dieren wat mooier met glinsterende diamantjes.

Enkele oudste kleuters kwamen ons helpen met de illustraties van ons zelfgemaakt verhaal over de olifant.