Uitstap naar de dierentuin

Vrijdag 22 september…De dag waar we al zo lang naar uitkeken.

Onze uitstap naar het Gaiapark. Waar we eindelijk de dieren uit onze klasdierentuin in het echt kunnen gaan bezichtigen.

Eens aangekomen in de dierentuin wilden we heel snel op zoek naar de gorilla’s en de leeuw. Dus op pad dan maar! We spraken met onze vrienden van de oudste kleuters om 12u af om samen te lunchen en zetten dan onze tocht weer even apart verder.  We hadden super veel geluk bij de gorilla’s. Ze zaten allemaal dicht tegen het raam, dus we hebben alles eens goed kunnen bekijken. En wat zijn ze groot! We vroegen ook even aan een verzorgster van de gorilla’s wat ze graag eten. Ze lusten heel erg graag groenten. Bananen krijgen ze als ze ziek zijn en een medicijntje moeten innemen, dan is banaan lekker zoet. Teveel bananen is niet goed voor hun, te veel suikers. We ontdekten ook dat de stokstaartjes heel mooi rechtop kunnen staan en dat de tong van een leeuw heel korrelig en ruw is.

We hebben zelfs een paard in pyama gezien…:-) Heel veel bijgeleerd dus! Een TOP uitstap!

Eenmaal in de bus gingen er al heel snel wat oogjes toe.

Dan nog snel een koekje eten en tijdens het forum vertellen wat we allemaal gezien hebben in de dierentuin. We sloten de dag samen af met een leuk dierenlied.

Fijn weekend allemaal en tot maandag!