De dieren uit de dierentuin blijven ons boeien…

De dieren uit de dierentuin blijven ons boeien, daarom is ons hoekenwerk voor de vrije werktijd ook wat aangepast aan ons project.

Er zijn spelletjes over dieren, boekjes, we kunnen dieren knutselen…We doen zelfs aan wiskunde met de dieren uit de dierentuin. Zo maakten we een renbaan voor de dieren. Gooien met de dobbelsteen, de oogjes tellen en het aantal stappen zetten. Welk dier is het eerste aan de finish?

Deze diashow vereist JavaScript.

We knutselden een leeuw met verf en een vork…Deze knappe leeuwtjes kunnen jullie bezichtigen aan ons klasraam.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook onze vrienden van bij Ann kwamen mee spelen in de hoekjes

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens de praatronde zagen we dat Lowie en Finn allebei een truitje met een dier op aan hadden, welk dier was het? De ene dacht een tijger, anderen dachten dat het een leeuw was…Wat was het nu? We gingen de verschillen onderzoeken en ontdekten dat het wel degelijk een tijger was! We schreven ons onderzoekje uit en gingen het daarna aan onze grote vrienden voorstellen. Nu kennen ze ook het verschil tussen een tijger en een leeuw!

Op dinsdag maakten we zelf dierenkooien met een deksel van een schoendoos. We kozen ons lievelingsdier uit en gingen aan de slag met verf. Morgen moeten we nog de tralies uitknippen of prikken en dan kunnen onze dieren niet meer weg!

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag hebben we eens geprobeerd om ons eigen verhaal te maken over een olifant die verdwenen was. En ja hoor, we hebben een super leuk verhaal! Alleen, het tekenen was wat moeilijk, maar daar hadden we ook een oplossing voor! We zijn gaan vragen of Door, de tekenkampioen van de oudste kleuters het ziet zitten om ons te helpen met de illustraties. Een mooie samenwerking toch?  Blijf ons zeker volgen om het knappe resultaat te zien!