Samen op tocht…

Dag drie van onze kampweek betekent naar goede traditie: vertrekdag voor onze oudste kleuters. Vanochtend op de speelplaats heerste er een gezellige drukte: koffers labelen, afscheid nemen van ouders en grootouders, nog een laatste keer zwaaien naar de achterblijvende jongste kleuters en weg waren ze! Na een korte busrit  werden onze avontuurlijke jongens en meisje veilig aan de kampplaats afgezet door onze “tourbus Fré” 😀. Meteen na aankomst werden terrein en gebouwen vanbinnen en vanbuiten verkend, terwijl de slaapkamer gezellig werd ingericht door enkele meegereisde ouders.  De komende twee nachten zullen de oudste kleuters hier samen met Ann de nacht doorbrengen.

Deze derde kampdag stond verder geheel in het teken van de “tochten” . Voorzien van een GPS, een map vol uitdagende opdrachten, en een lunchpakket vertrok onze derde graad vlak na het ontbijt op dagtocht. Enkele uren en 10 km later (voor sommigen 12 km  😉 ) keerden zij met een heuse schat weer terug op onze kampplaats. Moe, maar voldaan en vol verhalen!

De tweede en eerste graad trokken er vanmiddag op uit voor een gegidste wandeltocht (1e graad) en GPS speurtocht (2e graad) doorheen “de duinengordel”. Onder de deskundige begeleiding van een ranger leerden zij alle geheimen van de “Oudsberg” en omgeving kennen.

En ook de pas aangekomen oudste kleuters gingen op stap: zij maakten een korte wandeling rondom de kampplaats en speelden daarbij enkele bosspelletjes. Daarna speelden ze samen met Ann kringspelletjes in de grote ontspanningszaal.

Via deze weg nogmaals een dikke dankjewel aan alle personen die de tochten mogelijk maakten!!

Van al dat wandelen gaan de maagjes natuurlijk knorren: vele broden, liters soep, en kiloooooos wortelstoemp verdwenen vandaag in een mum van tijd in al die hongerige mondjes!

 

Zoals jullie kunnen lezen heeft iedereen een  goed gevulde en vooral megaplezante dag achter de rug! We kijken al uit naar morgen, wanneer de jongste kleuters ons kamp komen vervolledigen. Omwille van de weersomstandigheden is besloten om de geplande uitstap naar het blotevoetenpad (voor het lager) te annuleren. Er werd een geschikt alternatief gezocht en gevonden…maar hierover morgen meer. Slaapwel!