dag 1 op kamp

Eindelijk is het dan zover: de eerste dag van onze kampweek is aangebroken!

De tweede en derde graad vertrokken vandaag alvast samen op pad. De komende dagen zullen ook de eerste graad, de oudste kleuters en de jongste kleuters hen in Meeuwen-Gruitrode komen vergezellen.

Na het inladen van de koffers, een dikke knuffel voor papa/mama/opa/oma, en een vrolijke zwaai naar de achterblijvers, vertrokken we samen met Fré naar onze bestemming voor de komende 5 dagen: Pexhof 1 en 2 in Meeuwen Gruitrode.

Bij aankomst was het eerste werk: kamers verkennen en inrichten! Vanwege de regenachtige – en vooral winderige- weersomstandigheden hebben ook de derde graders gekozen voor een verblijf in 1 van de ruime slaapkamers in plaats van in de tenten. Zo ligt iedereen vannacht beschut tegen wind en regen.

Na het in orde brengen van de kamers werd het terrein al spelend verder verkend. Sarina en Goele hadden daarvoor een aantal leuke, uitdagende spellen uitgewerkt. Tussendoor werd er volop gesmuld van al het lekkers dat het keukenteam ons voorschotelde.

De dag werd afgesloten met een heuse mega-fuif. En dat al meteen op de eerste dag ;-).

We leerden elkaar èn onze kampplaats alvast een heel stuk beter kennen vandaag. Morgen gaan we verder op pad. En verwelkomen we in de ochtend ook onze vrienden en vriendinnen van de eerste graad op onze kampplaats. Kom zeker morgenavond weer eens piepen voor een kort verslag van deze tweede kampdag.