Veel dierennieuws!

Het begon allemaal met de actua van Janne. Het ging over een mini everzwijntje dat verzorgd werd in het natuurhulpcentrum.

Daarna had Hamza als boekje van de week een informatieboekje bij van de koe.  Dat leerde ons weer wat meer over de koe.

Vervolgens ging het laatste nieuws van Alicia in de praatronde over de koeien van haar buurman.

Dus besloten we maar om de diertjes boven te halen. We zochten naar een koe maar kwamen ook zoveel anderen dieren tegen. Waar zouden deze dieren toch allemaal wonen. We keken even samen wie er op de boerderij/ in dierentuin woont.

Deze diashow vereist JavaScript.


Ik merkte dat ‘de koe’ de kindjes wel bezig hield. We hebben dan ook via een filmpje geleerd dat de koe ons melk geeft en dat die melk uit een uier komt. We weten nu ook dat die melk een lange weg aflegt voor ze in de winkel staat.

Die lekkere melk konden wij wel gebruiken voor onze milkshake. We maakten bananenmilkshake. We kregen ook wat hulp van onze meter en peter.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het dierennieuws bleef maar komen. Er was een actua over een hondje.
Best een droevig verhaal: over een baasje dat haar hondje kwijt is geraakt.


Zo vertelde ik dat ik ook een hondje heb. Omdat ik ook schrik heb om hem kwijt te raken heb ik een grote poort aan mijn tuin. Na mijn verhaal waren ze zeer nieuwsgierig naar mijn hondje, dus heb ik even gefacetimed terwijl hij een grote wandeling aan het maken was met mijn papa. Dat vonden ze wel grappig!

Het boekje van de week van Martin had ook weer te maken met diertjes. Als titel had het boek, ‘hoera, ik heb een dierenvriendje’.
Het verhaal ging over kindjes die een bepaald diertje heel graag zagen.

Daarna tekenden  ze ook hun eigen lievelingsdiertje. Je had draken, mieren, krokodillen,  honden, varkens, … een heel dierenparadijs 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

We maakten ook nog eigen handpopverhalen met varkentje, ezel en kip.

Deze diashow vereist JavaScript.

Omdat de kindjes toch erg veel over dieren bezig zijn geweest, gaan de kapoentjes als kers op de taart naar de knuffelboerderij, Broekxhof te Peer!