Tweede graad wint alle wedstrijden!

Deze week vonden de battles van rekenen en taal plaats. Alle kinderen hielpen elkaar de voorbije dagen om de leerstof terug op te frissen en toen kon de échte wedstrijd beginnen. Aan bord maakten alle kinderen enkele oefeningen en mochten ze te rade gaan bij elkaar om er zeker van te zijn dat alles juist was. Het leidde soms tot hevige discussies want de adrenaline raasde door ieders lijf. Maar wat een resultaat!!! Nele kon niet anders dan toegeven dat de klas de battle overtuigend gewonnen had ( maar ergens vond ze dit ook helemaal niet erg, integendeel!!!!?)

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week vond ook voor het laatst dit schooljaar het leesatelier plaats. We hadden een klein presentje voor onze lees(groot)ouders want wat zouden we toch geweest zijn zonder hun hulp!!! Nogmaals dankjewel allemaal want mede hierdoor ging ons lezen er dit schooljaar erg op vooruit! Ook de kleuters kwamen ons een pluim geven voor ons wekelijkse voorlezen. We hebben er ook van genoten!

Deze diashow vereist JavaScript.

Omdat we ook de kilometers haalden bij de klasleesrace, stond onze langverwachte beloning donderdag op ons te wachten: en hele dag onze keuzeactiviteiten: een hele dag ‘tik de grond’, ‘bottlesflips’, ‘spinners’, stratego spelen, techniekactiviteiten en een boot maken, slijm maken, op de ipads en pc’s, pannenkoeken eten en waterspelletjes! het was een leuke dag die zeker en vast verdiend was!

Deze diashow vereist JavaScript.

Onze kunstwerken zijn ondertussen ook allemaal af en de meeste hangen ondertussen op aan onze ‘tentoonstellingsramen’; kom zeker eens een kijkje nemen!

Deze diashow vereist JavaScript.

We bereidden ook het bezoek van onze correspondentievrienden uit Hasselt voor. Wat we allemaal gaan doen is nog een verrassing (we weten dat onze correspondentieklas onze verslagen op deze website volgt dus we gaan nog niet te veel verklappen!).

Vrijdag gingen we op sportdag naar het Steinerbos!

Op naar de laatste schoolweek!