Een drukke maar leuke week!

Wat hebben we weer een drukke week achter de rug!

We leerden deze week wat de omtrek van figuren is en het vierde leerde zelfs al de oppervlakte van deze figuren berekenen. Niet gemakkelijk maar wat deden we dat allemaal weer goed! Ook het contractwerk verliep vlot deze week!

Deze diashow vereist JavaScript.

Maandagnamiddag was het toch wat te warm om in de klas te blijven werken, dus zochten we verkoeling met waterspelletjes. Pieter-Paul was jarig en trakteerde ons ook op wat lekkers. Nog eens een dikke proficiat Pieter-Paul!

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze week deden we ook in de namiddag hoekenwerk. Je mag zelf kiezen welke hoek je als eerste doet, je moet alleen de opdrachten tegen volgende week allemaal gedaan hebben. Er zijn verschillende hoeken open: de boekenhoek, de creahoek, de computerhoek, de dramahoek, de spreek- en luisterhoek, de natuurhoek, de padvinderhoek, de puzzelhoek en de rekenhoek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Woensdagvoormiddag kwam Hilde ons wat vertellen over het leger. Hilde ging jaren geleden voor enkele maanden naar Afghanistan en ze vertelde ons wat ze allemaal met het leger daar deden. We leerden vooral dat ze instonden voor de begeleiding van de mensen daar en dat ze heel wat goed werk leverden. We werden toch allemaal stil bij het zien van de foto’s en het beluisteren van de verhalen.  We beseften opeens dat we het hier wel heel erg goed hebben. Nogmaals dankjewel Hilde voor je boeiende uitleg.

Deze diashow vereist JavaScript.

We gingen ook voor een laatste keer dit schooljaar voorlezen in de mini-crèche. Dankjewel dat we ook dit jaar weer met onze klas mochten komen. We vonden het erg leuk om te doen! Dankjewel ook aan mama Katrien voor de begeleiding!

Deze diashow vereist JavaScript.

Vrijdagvoormiddag gingen we voor het laatst dit schooljaar koken. De klaskoks hebben dat weer goed gedaan! Een superdikke dankjewel aan de ouders en grootouders die dit jaar hielpen bij het zoeken naar recepten, mee begeleidden bij het koken of de boodschappen deden. Ook een dikke dankjewel aan onze klasmama Hildegard om er voor te zorgen dat we steeds voldoende begeleiders hadden!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

U leest het:  heel wat ‘dankjewels’ maar zonder al jullie hulp konden we deze leuke dingen niet doen!!!

Dus DANKJEWEL namens de hele tweede graad!