techniekuitstap

Dinsdag was het zo ver: onze uitstap naar de techniek- en wetenschapsacademie. We deden dit jaar al heel wat rond techniek en met de nodige vragen vertrokken we dan ook richting Houthalen. Daar kregen we eerst een uitleg over robots, hoe die werken en waar die gebruikt worden en nadien bezochten we het bedrijf KUKA. Daar zagen we hoe ze robots programmeren en terug functioneel maken voor andere bedrijven. BOEIEND! Om wille van bedrijfsgeheimen mochten we daar wel geen foto’s maken.

Nadien gingen we zelf aan de slag en mochten we ook eens proberen te programmeren. We mochten met de Lego Mindstorms werken en leerden hoe we ze konden programmeren en routes laten afleggen die we hen opgaven. Niet gemakkelijk maar wel leuk!

Nadien volgde nog een workshop waar we een trilbot maakten. Stap voor stap lukte het ons. Als afsluiter deden we een wedstrijdje om voor het eerst een ballon te doorprikken met onze trilbot; leuk! Moe maar voldaan gingen we naar huis.

Deze diashow vereist JavaScript.