W.O., altijd en overal.

Vorige week stonden een aantal aspecten van W.O. in the picture.

O.a. op schools niveau werkten we rond het verkeer. Naast onze wekelijkse tocht als voetganger richting de sporthal verplaatsten we ons met de fiets richting het verkeerspark.
Onder begeleiding van een gemeenschapswacht leerden we ons als fietsers vooral toespitsen op de verkeersregels cf. voorrang van rechts alsook de bevelen van een politieagent.

Eens terug op het schooldomein hoorde hier uiteraard ook een sessie ‘ravotten’ bij. Allerlei hindernissen werden geplaatst, maar vooral een tocht over onze welgekende ‘bergen’ stonden hoog aangeschreven.

Vrijdagochtend stond onze ronde in het teken van de ‘dode hoek’. Daniques mama reed onze speelplaats op met hun camionette en liet ons live ervaren welke gevaren deze ‘dode hoek’ inhoudt.

Kortom, de afgelopen week probeerden we elke derdegrader bewust te maken van het belang van zich veilig te verplaatsen in het verkeer. Welke gevaren er dreigen en hoe we ons hier zo goed mogelijk tegen kunnen beschermen, kregen hopelijk een plekje in hun houding.

Verkeer, maar ook het menselijk lichaam stond centraal. We werkten verder rond de stelsels alsook de veranderingen die wij als tieners doorstaan.
Leerrijk zo’n activiteiten rond onszelf. 🙂

Een stukje techniek en spreken kreeg een plekje via het uitwerken van onze eigen uitvinding. Zo werden er o.a. nieuwe ‘fidget spinners’ bedacht. Een gadget dat jullie waarschijnlijk allen bekend is. Robbe, Arno en Livio stelden hun ‘speeltje’ inmiddels voor op ‘t forum.
Danique en Nena gingen de natuur in voor hun creatie. Zij bedachten nl. een waterverdeler voor kamerplanten. Knap staaltje denkwerk ! Jules, Zoran en Thorsten bedachten dan weer een toestel om te kunnen vliegen. Ook zij gingen de uitdaging aan om dit voor te stellen aan het grote publiek tijdens het forum.
De andere groepen werken ondertussen vlijtig verder en zullen snel hun creatie aan de klas tentoonstellen.

Ik ben alvast benieuwd !

Deze diashow vereist JavaScript.