tweede graad veilig in het verkeer

Deze week onderzoeken we het verkeer. We bekeken enkele belangrijke verkeersregels a.d.h.v. filmpjes en we onderzochten de verkeerssituatie aan onze school. Daar stelden we vast dat we toch wel enkele onveilige situaties hebben aan onze schoolpoort. We gingen samen brainstormen en zochten naar mogelijke oplossingen. Deze schreven we de dag nadien in een  brief voor de burgemeester. We willen onze brief graag persoonlijk gaan overhandigen en daarom belde Noa naar de burgemeester, maar ze was er niet. We besloten dan maar een mailtje te sturen. We vernamen ondertussen van Danny dat de burgemeester telefonisch liet weten ons zeker te willen ontvangen de komende weken. We houden jullie zeker op de hoogte!

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdagnamiddag gingen we naar het verkeerspark. We kregen er een uitleg over de belangrijkste verkeersregels en we mochten nadien op het park onze kennis en vaardigheden testen. We sloten de dag af met een verkeerskwis. De stadswachten wisten ons te zeggen dat we dit supergoed deden!

Deze diashow vereist JavaScript.

Donderdag was het tijd voor onze sportles in de sporthal van Dilsen. Deze keer liepen we niet recht op ons doel af, maar stonden we onderweg stil bij alle verkeersborden  en wegmarkeringen en lazen we de kaart.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens de sportles deden we een parcours met  verschillende opdrachten. Vermoeiend maar wel leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Als afronder van de verkeerweek deden we vrijdag hoekenwerk rond veiligheid en verkeer en bekeken we of onze fiets in orde is.

Deze diashow vereist JavaScript.