Wat is dat nu eigenlijk, die blinde hoek?

De laatste maanden zagen we op Karrewiet geregeld dat er kinderen verongelukten door een vrachtwagen. Soms spreken ze dan ook over die blinde of dode hoek. Wij vroegen ons af wat dat nu eigenlijk juist is.

Fré, onze buschauffeur, is niet enkel buschauffeur maar ook rijinstructeur. Hij was dus de uitgelezen persoon om ons dit uit te leggen. Via deze weg willen hem hier nog een pluim voor geven want hij heeft dit echt fantastisch gedaan!

We weten nu niet gewoon wat die blinde hoek juist is, maar nu beseffen we hoe gevaarlijk dit is. De chauffeur kan ons echt niet zien. Daarom gaf Fré als tip: zorg dat je even oogcontact maakt met de chauffeur, dan weet je zeker dat hij je gezien heeft. Een heel goede tip. Ook toonde hij ons op welke plek de chauffeur ons niet kan zien, wat zijn er dat veel! Als fietser of voetganger hebben we echt de verantwoordelijkheid om ons zichtbaar te maken. Dat weten we nu heel goed.

Deze diashow vereist JavaScript.