Kunst met onze kleine kapoenen en toneel

We zijn gestart met een project rond ‘kunst’ in onze klas. We willen graag allemaal echte kunstenaars worden. Dit is er gekomen naar aanleiding van de actua van Julie. Ze bracht haar opi mee die graag kunstwerken maakt. We gaan de volgende 2 weken zelf proberen om enkele knappe kunstwerkjes te maken en te zorgen dat we er als echte kunstenaars uitzien. We hebben al een leuk liedje geleerd over een schilder. En maakten vandaag onze eerste kunstwerkjes voor aan onze toonmuur te hangen in de klas. Deze zijn vanaf nu ook te bezichtigen 🙂 De eerste werkjes zijn gemaakt met…kleurpotloden 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

We speelden ook een wiskundig spelletje. Maak een kleurenpalet in de eierdoos van duploblokjes na volgens de kleurenkaart. Niet gemakkelijk! Ze moesten de blokjes op de juiste plaats leggen in de eierdoos aan de hand van een kleurkaart.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de namiddag zijn we naar een super leuk toneel geweest. Toetie froetie, het ging over groentjes en fruit. Op het einde van het toneel kregen we nog allemaal een lekkere appel. En opeens…kon iedereen een appel met schil eten 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.