bezoek aan onze correspondentieklas uit de Freinetschool in Hasselt

Dinsdag was het dan eindelijk zo ver: ons bezoek aan onze correspondentievrienden uit de Freinetschool ‘De Toverfluit’ uit Hasselt.

We stippelden de dag voordien een route uit op de kaart en in de bus keken we of Fré de buschauffeur de juiste weg volgde. We duidden onderweg ook aan welke wegen, waterwegen, bijzonderheden,… we eventueel zagen.

We hadden toch wel wat kriebels om onze vrienden ‘in het écht’ te zien. Achteraf bleek dat ook zij heel wat kriebels hadden. Ze stonden ons op te wachten aan de poort en vormden een erehaag voor ons. We voelden ons dadelijk thuis. We kregen een mooie zelfgemaakte naamsticker en speelden enkele kennismakingsspelen buiten. Nadien gingen we naar de klas en gaven we onze cadeautjes af. We deden een speurtocht en aan de hand van de plattegrond van de school leerden we hun gebouw en terrein kennen. Na het middageten was het tijd om buiten te spelen.  Wat een leuke speelplaats en wat een leuke kinderen! Ook de  kinderen van de ander klassen speelden met ons.

Namiddag konden we ons inschrijven voor enkele klasateliers. De kinderen van de klas van Monica begeleidde elk atelier en hielpen ons op weg. Zo kon je o.a. een knikkerbaan maken, maskers knutselen, toneel spelen, dans doen, buitenspelen, computergame maken,…. De hele dag werd voorbereid en uitgewerkt door alle kinderen van de klas. Knap gedaan en dikke dankjewel daarvoor!!

De dag vloog jammer genoeg veel te snel om. We namen moe maar voldaan afscheid van elkaar en spraken af om zeker dit schooljaar elkaar nog eens te zien. dan komen ze naar onze school! Tot dan blijven we wekelijks mailen en schrijven we brieven naar elkaar.

Wordt zeker vervolgd!

Voorbeeld van onze laatste mails: 

Dag klas Monica,

Wij vonden het ook superfijn! We vonden de activiteiten leuk, jullie hebben dat goed voorbereid.

Onze school begint om 8u50, er is een inloopmoment vanaf 8u35. We zaten 45 minuten in de bus. 

De meeste kinderen van de klas lezen graag deze boeken:

– de waanzinnige boomhut

– het leven van een loser

– Geronimo

– boeken van Roald Dahl

– Dolfje Weerwolfje

In de klas lezen we voor uit de boeken van Roald Dahl. We lazen al ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ en nu lezen we uit ‘Sjakie en de grote glazen lift’. Daarna gaan we het boek ‘burenboel’ van Frank Pollet voorlezen. 

Dinsdag 27 juni lijkt ons een goede dag. Kan dit voor jullie?

Groetjes en tot snel!

De tweede graad klas Nele

 


Van: Monica Joris <monica.joris@toverfluit.be>
Verzonden: woensdag 15 maart 2017 8:49
Aan: Nele Kums
Onderwerp: correspondentie

 

Dag klas Nele,

We vonden het gisteren heel leuk. Vandaag hebben we de bladwijzers tussen onze boeken gestoken. Om hoe laat begint jullie school?

Hoe lang hebben jullie gisteren gereden van Hasselt naar Dilsen-Stokkem?

Nu we weten dat jullie ook graag lezen: wat is jullie top 5 van de leukste boeken?

Voor ons bezoekje; wat denken jullie van de laatste week van het schooljaar?

Groetjes, Monica

Deze diashow vereist JavaScript.