verslag van journalisten Lena, Mona, Yasu en Kobe

Het verslag van deze week.

Maandag

We hebben maandag de  praatronde gedaan. Dat doen we enkel op maandag en dat is fijn want we hebben in het weekend  veel  leuke dingen gedaan. Dus superleuk en top! Er  is duowerk deze week.   Lena en Mona zijn deze week journalist en fotograaf. We hebben ook  freinetkenner –  woordzoeker , natuurkenner , gids , weerman weervrouw , padvinder , wereldreiziger.  Tot de krokusvakantie doen we duowerk. Het duowerk is super fijn.

Dinsdag

Dinsdag is het klassenraad, dat is eigenlijk  dat we iets mogen zeggen wat we goed vinden en wat niet, we mogen complimenten geven en nog veel meer . We hebben ook een complimentbord, daar hangen we complimenten op.  We hebben ook een doetaak van rekenen als huiswerk gekregen  en dat was een bouwwerk maken van veelhoeken. Het vierde moest iets doen rond cirkels en vierkanten.

Woensdag

Woensdag is het maar een halve dag. Woensdag is het  contracttijd en doen we de duoronde. Dit doen we al op woensdag omdat het donderdag gedichtendag is en vrijdag atelier.

Donderdag

Donderdag hebben we actuaronde,  dan moeten 3 mensen iets vertellen over het nieuws.

Ze moeten  de plaatsen van hun artikel ook kunnen aanduiden op de kaarten. Er is ook godsdienst en zedenleer .

Vrijdag

Vrijdag gaan we zwemmen en het is atelier. Dat is fijn.  Atelier is eigenlijk ook een doorschuifsysteem.  Dat zijn superleuke activiteiten.

 Lena en Mona

 

Duoronde is verplaatst naar woensdag omdat er schoolatelier is.

Daarom moet iedereen nu doorwerken.

 Deze week is er schoolatelier.

Dan gaan we leuke dingen doen

Maar!

Daardoor is de duoronde verplaatst.

We hopen dat het afgeraakt tegen woensdag.

Maar sommige dingen zijn misschien niet af.

 

Tentoonstelling

Wij zijn bezig met een uitnodiging voor de tentoonstelling van het duowerk: de tentoonstelling is op 22 februari, in de 2de graad om 11u30. Voor je ouders, opa’s en oma’s,  ook oma’s en opa’s en de ouders van kinderen uit andere klassen mogen komen kijken. Daar leggen we de duorondes uit.

 De journalisten Yasu en Kobe

Deze diashow vereist JavaScript.