Week 3

Een turnles waarin we onze armspieren oefenden, stond op het programma. We draaiden m.b.v. onze armen aan de rekstok, we probeerden een eerste fase in het uitvoeren van een handenstand en we klommen omhoog via de touwen.
Achteraf onze armen stretchen was erg belangrijk !
Gelukkig zitten er heel wat derdegraders die leuke stretchoefeningen konden voorstellen.

De onthoudwoorden van spelling werden ingeoefend via het uitschrijven van een rijmgedicht. Een voorbode op wat zal komen met gedichtendag, donderdag 26 januari. 🙂

Brainstormen en plannen stond ‘in the picture’ tijdens VWT oftewel vrije werktijd. We geven ons in groep tot aan de krokusvakantie de tijd om onze doelen uit te werken. Enerzijds de doelen die we als groep vooropstellen, anderzijds datgene wat Goele extra van ons zal verwachten. Meerdere groepen riepen inmiddels de hulp in van ouders. Volgende week staan er al enkele bezoekjes van ouders gepland. Prima werking, die ouderparticipatie van het pilootproject.
Geheel zelfstandig stelden ze E-mails en vragen op. Onze vaardigheden omtrent schrijven kregen de afgelopen week zeker een plekje!
Komende week is het werken geblazen. Genoeg overlegd, nu is er werk aan de winkel !

Doordat Goele donderdag op navorming was, werd de actuaronde verschoven naar vrijdag en wat was me dat een pareltje !
Beide artikels die werden voorgesteld, konden we als derdegraders perfect aan elkaar linken.
Via een zoektocht doorheen de atlas alsook onderzoekjes, konden we een aantal interessante feiten over onze aarde vastzetten in ons geheugen.
We praatten nl. over ‘platentektoniek’ (kaartvaardigheid via de atlas) alsook de oorzaken van bepaalde natuurrampen.
Tenslotte wist Zoran ons te vertellen dat de omtrek van de aarde zo’n 40 000km is. Dit leek ons in eerste instantie vrij weinig, maar we zullen er toch maar niet aan beginnen deze afstand te gaan lopen. Misschien een lesje snelheidberekening eraan koppelen? 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.