verslag van week 3 door onze journalisten

Leesrace

Wij zijn met onze klas in september een leesrace begonnen en vrijdag hebben we in totaal op 2 weken tijd 8745 bladzijden gelezen!!! Iedereen vond dit zo een goed idee dat de schoolraad besliste om dit ook met de hele school te doen.

 

Met onze school zijn we dan deze maand de schoolleesrace  gestart. Thuis moet je heel veel lezen want  dan tellen we ze bij elkaar en als we 100 km voor de schoolleesrace hebben gehaald,  dan krijgen  we een beloning. Voor de schoolleesrace krijgen we voor elke bladzijde die we lezen 1 meter. Voor de klasleesrace krijgen we voor elke 10 bladzijden die we lezen 1 meter. Voor onze klasleesrace moeten we voor eind juni 5km halen en dan krijgen we ook een beloning .

 

Dingen wat we in de klas doen :

techniek

Van Sinterklaas hebben we een techniekdoos (werkdoos) gekregen. Dat gebruiken we voor iets te timmeren op de techniektafel. Morgen de 17/01/2017 is het ook techniekdag , dan  gaan we heel veel dingen doen rond techniek. We hebben ook een techniekboek en bij dat techniekboek hoort ook nog natuurronde, geschiedenisronde en gedichtenronde. Techniek vindt iedereen wel leuk .

 

VERSCHILLENDE REKENLESSEN

Het 3de heeft deze week met de geodriehoeken leren werken. Nu kunnen ze het allemaal goed. Het 4de heeft de voorbije weken het gemiddelde geleerd. We leerden allemaal wat veelhoeken zijn en welke er bestaan. Nu krijgen het 4DE EN HET 3DE er bundels over.

 

GEVOELENS

Nele wou weten hoe iedereen zich voelde dus maakte ze een gevoelensmeter. Iedereen heeft een wasknijper met zijn naam er op en je kunt kiezen tussen “Ik voel me Fantastisch, ik voel me lekker in mijn vel , ik voel me goed, ik voel me oké, ik voel me verdrietig, ik voel me boos, ik voel me eenzaam…………” We hebben ook een complimentenbord. Er liggen dan papiertjes en daar kan je dan een compliment op schrijven en als we dan klassenraad  hebben dan halen we alle complimentjes er af en lezen we ze voor. Een compliment: de juffen zijn lief en zo hangen er heel veel.

 

Journalisten en fotografen: Elise en Floor

Nele haar fout

Nele heeft een dik bundeltje gemaakt van meetkunde. We waren eerst allemaal in paniek, we dachten dat we dit in een week moesten maken. Maar dat was niet zo want het moest binnen twee weken. Iedereen was gerust aan het werk.

 

Tik de grond

In januari mogen we dit spelletje doen in de klas. Telkens om 15uur en 15 minuten stipt mogen we de grond tikken. Meestal is dit in de afsluitronde.

Andere uren en minuten mogen we dit niet doen.

 

Journalisten en fotografen: Daan en Joline

Deze diashow vereist JavaScript.