Het tweede trimester ging van start.

De eerste week van het nieuwe kalenderjaar alsook de eerste week van het tweede trimester ging van start.

Maandag vertelden we over elkaars vakantie in de vorm van het spel ‘Zeg eens euh…’ Dat we elkaar goed kennen en dat het spel ‘a peace of cake’ was, werd snel duidelijk. Vlotjes herkenden we elkaars vakantieverhalen, waardoor we al snel punten scoorden. 🙂

Geheel nieuwe leerstof kwam op ons pad tijdens de lessen wiskunde, Frans en Nederlands. Je kan wel zeggen dat we er meteen invlogen. Aanduidingen via de agenda ‘W:GK: K.G.V. en G.G.D.’ wekten snel vragen op bij enkele derdegraders, maar na de les wiskunde, getallenkennis rond het kleinste gemeenschappelijk veelvoud en de grootste gemene deler, werden deze afkortingen ons meteen duidelijk.

Het vijfde leerjaar leerde de klok in het Frans op te stellen en het 6de leerjaar verdiepte zich dan weer verder in de wereld van ‘grammaire’. Kortom, we wisten weer meteen dat we in derde graad zetelen. 😉

Donderdag na de actuaronde kregen we de opdracht om a.d.h.v. een stappenplan en een begeleidende brief een poster te ontwerpen om de CARNAVALSPLAYBACKSHOW aan te kondigen. Ja, jullie lezen het goed, dit jaar zal onze playbackshow doorgaan voor de carnavalsvakantie i.p.v. voor de paasvakantie. Meer info volgt
maandag voor alle klassen via een brief.
Enkele posters zijn inmiddels klaar en worden maandag opgehangen op één van de voor ons geschikte promotieplekken.

Informatie als: wie, wat, waar, wanneer en waarom kon uiteraard niet ontbreken. Verder dachten we goed na over andere nuttige informatie en ook de achtergrond ging niet zomaar aan ons voorbij.
Knappe ontwerpers, die derdegraders !

We zullen de komende weken verder van start gaan rond nieuwe ‘clusers’ van W.O. In een groepje van gemiddeld 3 à 4  leerlingen zullen we activiteiten uitwerken rond een thema dat in groep gekozen werden. Economie en handel – proefjes en natuurlijke verschijnselen – leven in andere culturen en techniek zijn een aantal van de gekozen thema’s. Ik ben alvast benieuwd wat ze voor ons in petto zullen hebben !

Onze projectouders cf. pilootproject ouderparticipatie zullen snel iets van ons horen om samen met ons mee te denken. Hou jullie E-mail dus goed in de gaten !

Deze diashow vereist JavaScript.