duowerk gestart in de tweede graad

Duowerk

Deze week doen we duowerk. Duowerk is een activiteit die we met 2 doen, daarom  de naam duowerk. Er zijn verschillende duobakken

b.v. journalist , weerman, dierenkenner, padvinder en gids. Er zijn nog veel meer duowerkers.

Bij journalist moet je een artikel schrijven. Dat zijn wij aan het doen. Bij dierenkenners moet je een identiteitskaart maken van een bepaald dier. Als je weerman of weervrouw bent, moet je iedere dag de regen en de temperatuur  meten. Als je padvinder bent, dan moet je een foto van de plastieken kikker maken en de aangegeven weg op de kaart volgen. Deze 2 jongens zijn ook journalist: Jelle en lennert

Rondes

In de 2 de graad van klas Nele houden ze op maandag vier rondes. Dat zijn techniekronde, geschiedenisronde, natuurronde en gedichtenronde.

Nu zijn ze heel eventjes gestopt door het duowerk maar na de krokusvakantie doen we weer verder met de rondes.

Geschiedenisronde houdt in dat je iets moet vertellen over de geschiedenis . Natuurronde houdt in dat je iets vertelt over een plant of een boom. Techniekronde houdt in dat je iets rond techniek doet. Bij gedichtenronde moet je zelf een gedicht maken en een gedicht opzoeken.

Duowerkers:journalisten/fotograaf

Hasse en Kobe

 

 

Vakantie

Iedereen doet wel wat leuks in de vakantie. Zoals naar het pretpark gaan, veel mensen zijn jarig. Ook veel mensen gaan op vakantie in eigen land, soms zelfs naar een ander land . Veel mensen moeten nog even wennen aan school. Sommigen vinden het saai dat de school weer begint, maar sommigen vinden het superleuk. Een voorbeeld: je ziet je vrienden terug, ook de juf .

Veel mensen vieren Kerst en Nieuwjaar in de vakantie . In de vakantie in er SOMS sneeuw . Maar niet altijd! Dus geniet van elke vakantie .

Dus we zullen nu maar afronden want anders wordt het te lang .

Dit was het artikel dan .

Dag,

groetjes Jelle en Lennert

 

 RUZIE OP DE SPEELPLAATS

Er was een beetje ruzie op de speelplaats. Dat is niet fijn want dan kunnen we niet dadelijk met duowerk beginnen. Als je nog niet weet wat duowerk is kijk dan naar het artikel van Hasse  en Kobe die hebben van duowerk geschreven. We gaan live over naar de Freinetschool. Hier is momenteel geen ruzie meer. Hopelijk komt er ook geen ruzie meer. Iedereen maakt wel eens ruzie en dat is niet fijn. Dus hopen dat er geen ruzie meer komt. Met ruzie doe je mensen pijn dus ALTIJD NADENKEN.

 

 WAARSCHUWING : lezen op eigen risico

Vrijdag de 13de 

Vandaag is het weer vrijdag de 13de. Oh ongeluksdag!

Zeker niet te dicht bij een zwarte kat komen, want dan heb je ongeluk. Maar we gaan nog leuke dingen doen zoals: zwemmen, duoronde en kinderraad , deze kinderen gaan naar de kinderraad en dat zijn Yasu en Julie. Dat is best fijn .

En dit was het artikel .

Van Jelle en Lennert

Deze diashow vereist JavaScript.