tecnhiek en stress

Deze week kregen we van de Voorzorg een uitleg over stress. We leerden wat dit is, hoe dit ontstaat en wat je er aan kan doen. De juf leerde ons een relaxatietechniek aan en tot slot mochten we een mandala inkleuren. Dit is goed om je hoofd leeg te maken. Dit is voor grote mensen trouwens ook!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

We deden ook weer heel wat onderzoek. Zo gingen we in het woordenboek zoeken en onderzoeken welke woorden er zijn. Naar aanleiding van een verhaal uit de ronde testen we momenteel ook of een plant water, licht en/of zuurstof nodig heeft. We doen dit aan de hand van een experiment. We hebben zaadjes in verschillende potten gezaaid; 1 potje staat in de kast en krijgt geen licht, 1 potje heeft een deksel en krijgt dus geen zuurstof, 1 potje geven we geen water en een laatste potje krijgt water, licht en zuurstof.  Benieuwd welk plantje goed gaat groeien. Wordt vervolgd!

Deze diashow vereist JavaScript.

We gingen deze week ook weer voorlezen bij onze jongste kleuters en een groepje klasgenoten ging voorlezen in de mini-crèche. Wat doen ze dat toch allemaal goed: de peuters én de voorlezers!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Tijdens de klassenraad van vorige week kwamen we tot het idee om een gezellige leeshoek te maken. Gevolg: een heel verhuis in de klas. Onze zetel werd verplaatst naar het andere lokaal, we kregen een extra groepstafel en  Nele nam de timmerbank van zoonlief Daan mee naar de klas. Deze bank staat nu in onze creahoek. We kregen van de Sint een koffer vol met werkmateriaal, de bank komt dus zeker van pas! (groot)Ouders die nog restjes van hout voor ons hebben om te timmeren, bouwen,… mogen dit altijd laten weten!

sintweek-019-small

Vrijdag stond de dag in teken van de Sint er zijn pieten. We dansten op vrolijke sinterklaasliedjes en werkten in groepjes verschillende proefjes rond techniek uit.  Het werd een vindingrijke dag!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Hij had veel te vertellen én bracht leuke cadeautjes mee voor onze klas. Dankjewel lieve Sint, we zijn er heel blij mee!

Deze diashow vereist JavaScript.