Klusdag…

Tijdens de klusdag van zaterdag 19/11  hebben ouders, team en vzw bergen werk verzet. Een klein overzicht van de verrichte werkzaamheden:

Tuin

De tuin is helemaal winterklaar gemaakt. Alle blaadjes zijn geharkt en naar het containerpark gebracht. Ook de dakgoten zijn volledig bladvrij gemaakt, zodat lekkages of verstoppingen voorkomen worden.

Schilderen
Verschillende lokalen kregen een nieuw laagje verf. Onder meer de klas van de kleinste kleuters en het leerkrachtenlokaal kregen een fris kleurtje. De mannen van de Verfkeizer werkten keihard en schonken de school een aantal potten verf. Ik wil hen hier alvast voor bedanken! Ook de banken van de praatronde werden geschilderd.
Licht
De eerste graad heeft nieuwe verlichting gekregen. De 30 jaar oude energieslurpende lampen zijn vervangen door hypermoderne LED-panelen. Deze zijn niet alleen zuiniger, maar geven ook veel meer en beter licht. Dit is zeer belangrijk voor de kinderen die leren lezen en schrijven in deze ruimte. Het is de bedoeling dat later dit schooljaar alle oude verlichting in het gebouw wordt vervangen. Deze klus zal in verschillende stappen worden aangepakt. De oudste kleuters zijn de volgende keer aan de beurt, daarna volgen de het leerkrachtenlokaal en de zaal. Bedankt aan Tom (Scheepers, ouder) voor het bevestigen van de armaturen!
Ramen
Rachel en Marcel van Alfa Glazenwasserij hebben alle ramen gewassen, zowel de binnen- als de buitenkant. Ze blinken weer als nieuw! Ook hen wil ik bedanken voor het harde werk.
Opkomst

Waarschijnlijk ben ik een aantal kleinere klussen vergeten te vermelden, maar die zijn daarom niet minder belangrijk. Het was een gezellige en productieve klusdag, maar ik vind het jammer dat de opkomst erg laag was. Ik wil daarom alle (groot)ouders vragen om de volgende keer even tijd vrij te maken om een handje te helpen. Zelfs als je slechts een uurtje kunt komen helpen, dan lever je nog een mooie bijdrage aan de klusdag. Veel handen maken licht werk!
Tot de volgende keer.

Bern Opdenacker
voorzitter vzw

Deze diashow vereist JavaScript.