Kijk eens wat een flinke actuareporters Bent en Yusuf zijn.

Bent leerde ons dat zwarte gieren vogels zijn. Ze moeten  goed verzorgd worden omdat er veel gieren doodgaan. De kindjes weten ook dat vogels snavels hebben ipv. mondjes en een verenjas aanhebben ipv. de kleren die wij aandoen (zoals bij ons).
Door de actua van Yusuf gingen we de stoomboot van Sinterklaas eens van dichterbij bekijken. Er waren 4 zaken die niet op de boot mochten ontbreken: de Sint, de zwarte pieten, het paard en natuurlijk heel belangrijk de pakjes.

De bouwtalenten gingen aan de slag om hun eigen stoomboot te bouwen met Clix, houten blokjes en constructiemateriaal om ze daarna even op de kast tentoon te stellen.

Deze diashow vereist JavaScript.

We deden ook nog een rekenspelletje aan de hand van een ‘stoombootkroontje’. Eerst moesten we een rij maken van 3 stoomboten, daarna gingen we samen op zoek naar wie de 1ste, 2de of 3de boot was.

Tot slot gingen we de stoomboot volgen door de zaal. We moesten allemaal ACHTER de stoomboot blijven staan en zeker niet uit de rij gaan want anders viel je in het water  : )