Boek van de week en onze schoentjes zetten

Vanaf deze week starten we met een nieuwe rubriek tijdens onze praatronde…Het boek van de week!

Elke week mag iemand anders zijn lievelingsboek mee naar school brengen. We gaan het boek bespreken en voorlezen en doen er wat verwerkingsactiviteiten bij.  Deze week had Karen het boek van de week bij. ‘Heksje mimi en haar nieuwe laarzen.’ We bekeken de kaft van het boek en er werd 1 deeltje voorgelezen. Daarna stopte het verhaal…We maakten zelf voorspellingen over hoe het verder zou gaan en wat er zou kunnen gebeuren om het probleem op te lossen. Na de speeltijd tijd voor deel 2…Spannend afwachten…In tussentijd werkten we wat in de hoeken en konden de nieuwe laarzen van heksje mimi zelf knutselen met de scheurtechniek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het krijtbord heeft een nieuwe plek gekregen in onze klas en is ook weer klaar voor gebruik! Alicia en Dilara gingen aan de slag!

dscn4008-1024 dscn4007-1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werden tekeningen of knutselwerkjes voor de Sint gemaakt om in de schoentjes te steken…

dscn4010-1024 dscn4009-1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de namiddag was het weer ‘tik tak’ tijd. Deze keer deed Shauni een tik tak voor ons. En daarna mochten we onze schoentjes zetten voor de Sint!

dscn4021-1024

 

 

 

 

 

We gingen ook kijken hoe ons verhaal verder ging…Klopten onze voorspellingen? We luisterden naar deel 2 van het verhaal!

Lotte, de mama van Kobe kwam ons nog een leuk verhaaltje vertellen over Sint en Piet.

dscn4020-1024 dscn4022-1024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd of we morgen iets in onze schoentjes vinden…SSSSSsssspannend!