Drukken met de drukpers, tik tak en een leuk toneeltje!

Tijdens hoekjestijd konden we kiezen om te drukken met de drukpers. Eerst mochten we allerlei materiaal kiezen om op te kleven, even laten drogen en daarna drukinkt erover rollen en door de drukpers!

Deze diashow vereist JavaScript.

We konden ook ‘ijsdoosdekseldrukken’

Deze diashow vereist JavaScript.

We keken naar een leuke tik tak over ‘kleuren’

dscn3963-1024

We hebben kennis gemaakt met onze ‘talentenweide’.

dscn3962-1024

De talentenweide is een manier om kinderen hun talenten te laten zien en er iets mee laten doen. (Coöperatief leren) In de talentenweide op het raam worden foto’s van de kinderen als bloemhartjes geplakt en dat is hun talentenbloem. Als een kind over een talent beschikt wordt dit als een bloemblaadje aan het bloemhartje bevestigd. Een voorbeeld van een talent is: een puzzelkampioen, jas zelf aan en dichtdoen,een tekentalent, …

Tijdens de afsluitronde kunnen de talenten getoond worden.  Er zijn veel mogelijke talenten. Alles wat de klasgroep kan helpen wordt beschouwd als een talent.

Onze kapoenen weten nu heel goed bij wie ze hulp kunnen vragen met het puzzelen, het poortje opendoen, de jas aan te doen…

Als afsluiter van de dag mochten we naar een toneeltje over ‘Slimme Lotje’ gaan kijken dat de oudste kleuters voor ons brachten. Het was een super leuk toneel! Knap gedaan oudste kleuters! Na het toneeltje mochten we zelf eens in de rol van heksje kruipen en meedoen met het toneel.

Deze diashow vereist JavaScript.