Een leuke week vol gevoelens

We werkten verder aan ons project ‘wellbean’. Maandagnamiddag kwam Evy, de mama van Elise, een drama-activiteit doen rond gevoelens. Een dikke dankjewel nogmaals, het was heel leuk!

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdagvoormiddag deden we met Nele een sessie rond poëzie. Iedereen kwam zo tot een prachtig en heel persoonlijk gedicht. Ook diegene die eerste dachten dat ze niet goed konden rijmen en dichten! We maakten er nog een mooie druktechniek bij. Kom ze gerust eens bekijken aan ons klasraam! Hier ziet u alvast de verkleinde versies.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben sinds kort ook een correspondentieklas: de tweede graad uit de Freinetschool ‘De toverfluit’ uit Hasselt. Tijd om onze brieven op de post te doen. Er werd even onderzocht welke gegevens nog op de envelop moesten en het al nodige werd gedaan. We zijn benieuwd of we reactie gaan krijgen!

Deze diashow vereist JavaScript.

Vrijdag was het dan zover: de eerste telling van de leesrace vond plaats. Nele is (op vraag van de kinderen trouwens…) weer een leesrace begonnen. Per 10 bladzijden kunnen de kinderen een meter sparen. Als ze de eindmeet halen voor juni wint de klas en mogen ze een activiteit kiezen, wint Nele, dan mag zij kiezen wat we doen. Omdat Nele dit jaar écht wil winnen (en omdat we dit jaar ook met meer kinderen in de klas zijn…) werd de afstand van vorig jaar met maar liefst 2 kilometer vergroot. Einddoel is 5 kilometer lezen! Maar wat blijkt na de eerste telling en de voorspellingen…..? Dat ze het precies ook dit jaar dit weer zullen halen… Of zal Nele er deze keer een stokje voor steken?

Deze diashow vereist JavaScript.

We gingen ook weer voor de eerste keer koken dit schooljaar. Vier klaskoks gingen onder leiding van mama Joke en opa Gerard als professionele koks aan de slag en toverden een heerlijke maaltijd. Goed gedaan allemaal en nogmaals dikke merci aan de begeleiders!

Deze diashow vereist JavaScript.

Namiddag sloten we de goed gevulde week af met een gesprek rond ‘stress en zorgen’ en begonnen we aan ons eigen ‘zorgendoosje’. Dit kwam er op vraag van de kinderen nadat iemand haar ‘zorgenvriendje’ toonde. Het doosje gaat achteraf mee naar huis en elk kind mag het een eigen plekje  geven. Bedoeling is dat hier de zorgen opgeschreven worden en het doosje de zorgen bewaart en probeert op te lossen.

Het was ook nog ‘de dag van de jeugdbeweging’ vrijdag. Enkele kinderen toonden trots hun uniform. Fijn!

Deze diashow vereist JavaScript.

Een superleuke week. Wat gaat de tijd toch snel!