Nieuws van bij Kiri..

Eerste uitstap van de jongste kleuters

De eerste ‘kleine’ uitstap was een feit. De kapoenen zijn een kijkje gaan nemen in het restaurant ‘Germeaux’ gelegen tegenover de school. Dat planden we ter gelegenheid van een verhaal van Doutzen. Ze vertelde dat ze naar een restaurant was geweest en dat vonden de kleuters erg boeiend.
We hebben dan ook ons poppenhoekje/keuken omgetoverd tot een echt restaurant. Daarom ons bezoek aan een ‘echt’ restaurant.

Deze diashow vereist JavaScript.

Plannetjestijd

Alicia kwam met een kleurrijk windmolentje naar school. “Ik loop daar mee in de wind” zei ze. De andere kinderen wilden dat ook doen maar we hadden maar 1 windmolentje dus gingen we aan de slag om er zelf te maken. Aan de hand van een stappenplan knutselden ze een windmolen van papier.  Het was geen makkelijke klus maar ze brachten het er super van af.

Deze diashow vereist JavaScript.

Janne had een vergrootglas mee voor in de ronde. Eerst dachten de kleuters dat het een spiegeltje was. Maar toen ze naar zichzelf wilden kijken lukte dat niet.  Daarom gingen de onderzoekers aan het werk in het ontdekhoekje. Ze gingen opzoek naar kleine prulletjes. Door het vergrootglas naar boven en naar beneden te doen ontdekten ze dat het klein prulletje groter werd. Zo ontdekten de kinderen hoe je moet werken met een vergrootglas en waarvoor een vergrootglas kan dienen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Knuffelronde

Ik mocht kennis maken met de vriendjes van de kleuters. Elke kleuter mocht zijn knuffeltje voorstellen. Een  hondje, een koe, een haai, een draak, een krokodil, … het was een hele dierenwereld. Daarna maakte Kiri een knuffeldruk op het kopieerapparaat en mochten de kleuters het knuffeltje in de juiste kleur kleuren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Atelier: Beeld “Wellbean”

Afgelopen vrijdag had ons eerste atelier plaats. De ateliers dit jaar staan in het teken van ons Erasmusproject “Wellbean”. Het atelier was een succes! Het waren super mooie resultaten. Echt mooi om te zien dat al die kinderen van verschillende leeftijden zo knap bezig konden zijn met elkaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

Verjaardag van Yusuf

Voor de verjaardag van Yusuf kwam de mama lekkere pannenkoeken bakken voor ons allemaal. De mama van Yusuf leerde ons wat we allemaal nodig hebben om het pannenkoekendeeg te maken. Na het bakken was het smultijd, het heeft gesmaakt!

Deze diashow vereist JavaScript.

In beeld

Vrije teksten, een dierenpaspoort van de pandabeer en ons mooi versierd klasdagboek-actua en onderzoeksboek in beeld.

Meters en peters

Vorige week vrijdag hebben de grote leerlingen van de 3de graad fijn kunnen spelen in de hoekjes om kennis te maken met de kleine kapoenen.  Zo kregen Goele en ik dadelijk een duidelijk beeld bij wie er een echte klik was. Deze vrijdag is het de grote dag want dan worden de grote jongens en meisjes letterlijk en figuurlijk gekroond tot meters en peters, spannend!

Tot snel ..