Nieuws van de jongste kleuters

“Dag van de sport”

Iedereen in het klasje mocht met sportkledij naar school komen. We stonden die dag even stil over de sport die ze doen of graag willen uitoefenen.  “Sporten” is heel belangrijk. Daarom hadden we alles snel omgezet tot praktijk: de danseressen leerden ons ballet en flamenco dansen, de jongens lieten zien hoe snel ze konden rennen en hoe goed ze de bal in de goal konden shotten.  “We waren goed bezig, we stonden snel in het zweet!”.

Deze diashow vereist JavaScript.

“Actuaronde met Julie en Doutzen”

Het was zeer interessant. Julie leerde ons veel bij over de pandabeer. De pandabeer is erg zwaar, heeft zwarte en witte plekjes in zijn haren, leeft in de dierentuin of buiten in de bergen en op zijn menu staat bamboo. Julie had bamboo meegenomen, heel leuk.  We hadden alle info voor een dierenpaspoort te maken, aan de slag dan maar!

Doutzen vertelden ons dat het heel erg warm was bij ons. We maakten dan ook samen een lijstje op wat we moeten doen met heel warm weer. Veel drinken, je goed insmeren, een hoedje opzetten, schaduw zoeken, dat is de boodschap!

” Plots bezoek in de klas”

Tijdens het spelen vloog er een super mooie vlinder binnen in de klas. Je merkt dat de vlinders graag bij ons rondvliegen, ze waren al op bezoek geweest bij de oudste kleuters en de eerste graad en nu waren wij aan de beurt, joepie!
Snel een foto trekken voor de vlinder wegvloog. “Een vlinder met regenboogkleurtjes”, vertelden de kleuters.  Dus zetten we dat op onze agenda, een dierenpaspoort maken van deze mooie vlinder.

“Veel spelen en werken in de hoekjes”

De kindjes vinden in elk hoekje wel iets leuks te doen!

Deze diashow vereist JavaScript.