Week 38

Het was een gekke week, zo beginnen op een dinsdag. Maar we vlogen er helemaal in.  We kunnen in de klas knikkers verdienen voor wisselende dingen. Als onze knikkerpot vol is, gaan we iets leuk doen.

img_20160920_121941

We proberen in de eerste graad zo veel mogelijk te bewegen. De ene week gaan we zwemmen, de andere week doen we een LO les. Maar, dagelijks van 12u10 tot 12u25 doen we ook een leuk bewegingslesje en hier genieten we echt van!

img_20160920_120729

Na de actua van Simon vorige week, waar we ontdekten dat kindjes te weinig water drinken en dat frisdrank niet zo gezond is, begonnen we met de test. Is water of frisdrank gezonder? De komende weken krijgt een plantje water en het andere plantje frisdrank. We gaan kijken welke plantje gezond blijft. Ook lassen we volgende week een water week in. We gaan met al de kindjes enkel water drinken.

img_20160920_120340

Deze week deden Liesanne en Lucie actua.

img_20160922_091802

Bij Lucie ontdekten we dat er heel veel kinderen hun ontbijt over slaan! Dat is natuurlijk niet goed, want dan hebben we niet voldoende energie om heel de ochtend goed te werken. We gaan volgende week samen ontbijten met de klas en eens kijken hoe we ons voelen met een goed ontbijt.

img_20160922_090807

Liesanne vertelde ons over de panda beer Tian-Bao. Hij doet het erg goed. Liesanne maakte zich wel zorgen, want uitlaatgassen van onze auto’s… zijn ook niet goed voor de panda beren. We gaan er samen op letten om zo veel mogelijk met de fiets te gaan.

Vrijdag was het veldloop. Wat zijn wij een sportieve klas! Goed gedaan allemaal.

Deze diashow vereist JavaScript.