correspondentieklas

Deze week was er geen school op maandag want er was een pedagogische studiedag. Tijdens het inloopmoment op dinsdag zagen aandachtige neuzen een blad in de ronde hangen. We vroegen ons af wat het was!?

Nele hield de spanning er nog even in totdat de klassenraad begon. Wat bleek? Nele was maandag op bezoek geweest in de Freinetschool ‘De toverfluit’ in Hasselt en ze zag daar een hele leuke tweede graad met een hele leuke juf. De kinderen daar stelden heel veel vragen aan Nele en ze wilden meer te weten komen over onze klas. Zo kwamen ze met de vraag om in de toekomst te gaan corresponderen en dingen samen te doen. NATUURLIJK WILLEN WIJ DAT!

Er werd tijdens de klassenraad al een brainstorming gedaan rond mogelijke activiteiten en de eerste briefjes zijn al in de maak. Wordt zeker vervolgd!

38-001-small 38-002-small

 

Na deze leuke verrassing gingen we met verschillende maatbekers aan het werk. Deze week stond namelijk het werken met ‘inhoud’ op het programma; Goed gewerkt allemaal!

38-003-small 38-004-small

Namiddag waren er weer de verschillende rondes. Zo veel leuke dingen die we deden! Kom zeker eens een kijkje nemen in onze rondeboeken in de klas! We eindigden de dag met het rappen van het gedicht van Ella.

We leerden deze week ook de moeilijke verenkelings- en verdubbelingsregel. Toch niet zo gemakkelijk als we dachten. We zochten samen naar woorden met de verdubbelaar en gingen daarna in duo’s buiten woorden zoeken met de verdubbeling. Al goed gedaan voor die eerste keer!

Donderdag was er nog een actuaronde. Er kwamen pittige onderwerpen aan bod (ecologie, euthanasie,..). Samen kwamen we tot mooie gesprekken!

Op vrijdag was het superdruk! De contracten moesten verbeterd, we liepen maar liefst 45 minuten tijdens de veldloop en namiddag stond er nog een leuk schoolatelier op het programma.

We hebben dus allemaal zeker en vast een deugddoend, rustig en ontspannend weekend verdiend.

Geniet er van en tot maandag!