Een drukke eerste schoolweek

Deze week stond grotendeels in het teken van ‘meten’. We gingen maandag namelijk op onderzoek uit. We wilden weten hoe lang 1 kilometer in het echt wel is. Na de leerwandeling gingen we aan de slag met de lintmeter en werden alle hoekjes en kantjes van de klas gemeten. Zo kwamen we tot de verhoudingstabel en de referentiematen. We schreven de onthoudflap in ons rekenregelschrift en de dagen nadien oefenden we nog op het rekenen met al die lengtematen. Als huiswerk kregen we een doe-opdracht en gingen we met onze eigen lintmeter ook daar aan de slag.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdagvoormiddag vond de eerste klassenraad plaats en namiddag hadden we onze eerste turnles. Deze stond in het teken van stappen en lopen en allerhande manieren en snelheden van stappen, rennen,… kwamen aan bod.  Hilariteit alom!

Na al dat sporten kwamen we even tot rust met klassieke muziek op de achtergrond en een schrijfopdracht. We schrijven elke week een twintigtal minuutjes in ons mooi schift en letten hier extra op de schrijfhouding en de juiste pengreep. Ook de hoofdletters worden dan nog verder ingeoefend.

Woensdag zetten we de deuren van onze klas wijd open en zo konden de ouders en grootouders zien hoe we voor het eerst aan theaterlezen deden. Wordt zeker vervolgd!

Donderdagochtend werden we dan weer verwacht in de muziekacademie in Stokkem. We kregen er een boeiende voorstelling van alle muziekinstrumenten en onder begeleiding van een gekke professor kwamen we te weten welke muziekinstrumenten er allemaal te beoefenen zijn en welke lessen drama, toneel,… je er kan volgen. Leuk gedaan!

Namiddag kropen we niet in de huid van muzikanten, maar werden we voor even echte kunstenaars. De kunstenaar Andy Warhol werd besproken en samen bekeken we enkele van zijn technieken, leerden we wat bij over schaduw en kleurgebruik. We gingen dan zelf aan de slag met een zelfportret. Er was eerst wat vrees bij sommigen dat het niet zou lukken, maar kom zeker eens een kijkje nemen in de klas want de resultaten zijn prachtig! De kinderen waren achteraf dan ook terecht trots op hun eigen werk en op dat van elkaar!

We sloten de dag af met een boeiende actuaronde gebracht door de drie reporters van deze week. Goed gedaan!

Tussendoor startten we ook aan ons mini-project rond ‘het klimaat en de windrichtingen’ en vrijdag sloten we de goedgevulde week af met een lesje hockeyball. Mona had op maandag verteld dat ze hier een gouden medaille in verdiend had en ze wilde graag aan de anderen van de klas tonen hoe je dit deed. Nadat enkele klasgenoten zorgden voor de nodige materialen, gingen we vrijdag zelf allemaal hockeyballen. Toch niet zo gemakkelijk! Nadien beloonde Nele ons voor het harde werk van deze week en mochten we even spelen op de speeltuin!

Voor het naar huis gaan kregen we nog allemaal een welverdiende pluim.  Wat hebben we al veel gedaan deze week en wat liep dat allemaal lekker!

Knap jongens en meisjes van de tweede graad!

Op naar een nieuwe week!

Nele