Bere – leuke dagen!

Tijdens de actuaronde werd er verteld over een beer van 210 cm die in Rusland gewoon als huisdier werd gehouden en over de pandabeer die in Paradaiza een babypanda had gekregen.

Dit was voor de eerstegraders genoeg stof om 2 boeiende dagen mee gevuld te krijgen.

Zie hier een overzicht van de plannetjes die in de klas aan bod kwamen:
 een geboortekaartje maken voor de pandabeer met daarop zijn zelfverzonnen naam, datum, plaats, gewicht en lengte:

berentasjes knutselen:

Een plattegrond van een bos met beren (en andere dieren) maken:

We beslisten ook samen dat we de beer op ware grote wilden namaken en dat deden we. Eerst gingen we per 2 een meter maken van precies 210 cm.
IMG_4625
D
aarna maakten we allemaal losse lichaamsdelen van de beer:

Toen die klaar en aan elkaar geplakt waren zijn we gaan nameten en merkten we op dat ons beer te klein was 🙁 …Gelukkig hadden we snel een oplossing voor ons probleem en hebben we hem een feesthoed opgezet zodat hij 210 cm was.

Eenmaal de beer in onze klas hing zijn we op zoek gegaan naar een leuke naam voor hem. Na stemming hebben we hem KEVIN DE BRUINE … BEER gedoopt.

In de namiddag zijn we gaan meten hoeveel kinderen groter, even groot of kleiner dan zijn arm waren en deze cijfers hebben we omgezet in delen van een geheel of met andere woorden een inleiding tot breuken.

Nadat we nog een berentikspel speelden kwam mama Sofie naar onze klas samen met haar gitaar en verzonnen we samen een lied over Kevin de bruine … Beer.