Terugblik

De klas was nog nooit zo stil geweest..

Door de gebeurtenissen in Brussel wilden enkele kleuters verschillende gevoelens een plaats geven.  Daarom tekenden de kleuters in hun vrijtekstenboek wat ze voelden. Ze tekenden hun creaties in de 3 belangrijke kleuren: zwart, geel en rood.  Er werden verschillende gevoelens neergeschreven. De kleuters maakten tekeningen waar ze blij van werden, je kon ook goed het droevige gevoel terugvinden in de tekeningen, zoals hartjes, kruisjes, …

Loe had een super leuk knutselboekje mee..

Creaties maken met wc rolletjes. We maakten raceauto’s, hutjes, armbanden, pennenhouders, …

Plannetje, plannetjes en nog eens plannetjes..

Goocheltrucs leren met het boekje van Benjamin om dan een show te laten zien, prinsessen verkleedpartij met Norah haar kleedjes, race rijden met auto op batterijen, …

Leuk spelletje geleerd van Anna..

Een knikker overbrengen op een lepel die in de mond zit.  En dat op tijd, niet gemakkelijk.

Het was feest!

Noah mocht samen met ons 5 kaarsjes uitblazen. Ziet eens wat voor prachtige luchtballonnen Noah gemaakt had als traktatie.

Een dagje in de voetstappen van de politie.

Lukas had een artikel mee van de politie die 2 “boeven” uit Brussel had opgepakt. De kleuters hebben even stil gestaan bij wat de taken allemaal zijn van een politieman/ vrouw. Aan de hand van een dramaspelletje beelden ze de taken uit,  het verkeer stil leggen, helpen bij ongevallen, boeven oppakken, boetes uitschrijven, straten en huizen controleren, … op grote gebeurtenissen aanwezig zoals bv. bij de aanslagen. Daar is de politie nu heel erg nodig zeiden ze. Zo was ook dadelijk de nood aan hulpdiensten duidelijk voor hen.

 

Het toonmoment van de limousine van de jongens zorgden voor een zeer interessant onderzoekje.

Hoe lang is onze limousine? was de prangende vraag van de kleuters. De kleuters schatten wat allemaal kan in de lengte van onze limousine.

Past er een kindje in? Enkele kindjes waren te klein/ groot. De juf was veel te groot. Ella van onze klas was net te klein, we hadden iemand nodig die een beetje groter was als haar. Op naar de 1ste graad. Uiteindelijk vonden we ons slachtoffer. Amber was een net een beetje groter als Ella. Het was Amber die er volledig in pasten.

Hoeveel voeten van ons passen erin? De voetjes van de kindjes pasten er niet helemaal op, ze waren te kort. Daarmee zeiden de kleuters dat de juf haar voeten aan de beurt waren. Even schatten hoeveel voeten erin zouden passen. Enkele kleuters zeiden 5, 7, 8, 10, 13 voeten.
Het waren uiteindelijk 5 voeten die er perfect in pasten.

Afsluitmoment met de leesmama’s, papa’s, oma’s, opa’s, …