Het reilen en zeilen in de derde graad

Wat stond er deze week zoal op het programma?

Dinsdag- en woensdagochtend startten we de dag met een MEGA-moment.
MEGA staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord. De welbekende politieagente (helpt ons vaak bij het oversteken), Phil Schrijvers, kwam ons uitleg geven over welke rechten en plichten wij in deze maatschappij hebben als tieners.
Een duidelijke boodschap: Iedereen heeft het recht “Neen.” te zeggen (op een beleefde manier weliswaar). 🙂

Ze vertelde ons ook over de gevaren van verslavingen en liet ons zelfs echte ?! staaltjes van allerlei drugssoorten zien.

Verder werkten we deze week aan de afsluiting van ons project ‘klassieke oudheid’. We besloten dit keer om ons definitief resultaat digitaal aan jullie allen te bezorgen. Meer info volgt morgen !

Donderdagnamiddag gingen we zoals gewoonlijk turnen in de sporthal te Dilsen. Goele leerde ons in kleine groepjes handenstand.
Terwijl kregen de anderen de kans hun beste beentje voor te zetten (letterlijk en figuurlijk ;-)) tijdens een trefbalspel.
Een spel dat we allemaal kennen, maar toch werd het plots anders.

Deze diashow vereist JavaScript.


Goele gaf ons nl. een paar nieuwe ‘elementen’. Zo mocht er in ieder team een mat gebruikt worden als verdediging. Daarnaast kon je de plek innemen van een andere speler vanaf het moment dat je erin slaagde iemand de tikken met de bal.
Kortom, een leuke les !

Verslaggever: Goele