Thema-avond ‘Filosoferen met kinderen’ groot succes

Maandagavond organiseerde de VZW zijn jaarlijkse thema-avond. Het onderwerp ‘Filosoferen met kinderen’ sprak veel (groot)ouders aan. De aanwezigen werden door filosoof en (kinder)psycholoog Jan Vandormael meegenomen in de wonderlijke wereld van de filosofie.

Hoe kun je het denken van kinderen stimuleren?
Jan begeleidde ons in een Socratisch gesprek (http://wereldwijs-filosoferen.nl/socratische-gesprekken/wat-is-een-socratisch-gesprek-2) over de ogenschijnlijk eenvoudige vraag ‘Wat is een stoel?’. Hier spraken we een half uur lang over. Jan stelde ons veel vragen, luisterde naar onze antwoorden en hielp ons om naar een stoel te kijken zoals we dat nooit eerder deden. Het was een bijzondere ervaring, waaruit de aanwezigen ongetwijfeld ideeën putten om thuis toe te passen met hun eigen (klein)kinderen.

Thema-avond VZW
De VZW organiseert jaarlijks een thema-avond over onderwerpen die ouders aanspreken. Op deze manier willen we de ouders en de leerkrachten van onze school kennis laten maken met nieuwe, interessante thema’s. We gaan alvast nadenken over onderwerpen voor de volgende keer. Ideeën zijn altijd welkom. Mail ze aub naar vzw@freinetopstelten.be.

Ik wil iedereen bedanken die aanwezig was en ook iedereen die hielp met het organiseren van deze mooie avond.

Namens de VZW,

Bern Opdenacker

Deze diashow vereist JavaScript.